Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zasedání výboru č.10

17. 10. 2010

Přítomni: p. Prášilová, p. Veinlich, p. Wolker,

Hosté: Ing. Potůčková-Zavřilová, Ing.Čuhel (RK)

 

Program:

1)    Vzhledem k odstoupení člena výboru p.Minčeva a novým členem výboru se stal p. Veinlich. Je nutné provést všechny změny na Krajský soud v Brně tak, aby bylo vše v souladu se zákonem, vč. podpisových vzorů, atd.

Termín: 30.11.2010

 

2)    Předseda SVJ předložil Zprávu o stavu kanalizace od Vodárenské a.s. a doporučil vedení SVJ, aby se stavem kanalizace z našeho domu podrobněji zabývala, jelikož na některých místech dle zprávy hrozí havarijní stav.

Termín: do 30.11. 2010

3)    Vzhledem k havarijnímu stavu v sušárně 900 (tvořící se plíseň = nutné větrání), nechal výbor zhotovit cenové nabídky na zateplení stěny mezi bytem p. Halamové a sušárnou. Vedení vybíralo mezi cenovou nabídkou p. Potůčka (10.500,-Kč) a p. Jančíka (4.100,-Kč). Výbor jednohlasně odsouhlasil nabídku p. Jančíka v ceně do 4.500,-Kč.

Termín: do 30.11.2010

 

4)    Vedení SVJ se zabývalo stížností na vlastníka bytu č. 901/13, která bez jakékoliv informace k výboru SVJ, začala rekonstruovat balkonovou lodžii (porušení prohlášení vlastníka / bytového zákona, jelikož zateplení obvodového zdiva je zásah do společných prostor bez souhlasu Společenství). Výbor požádal Ing. Potůčkovou, aby se do 14 dní k celé záležitosti písemně vyjádřila a do té doby práce přerušila.

Termín: 31.10. 2010

 

 

V N.Městě na Mor., dne 14.října 2010

Zapsala: Olga Prášilová v.r.

 

 

 

 

Příloha č. 1 zápisu:

 

Výbor SVJ Křenkova 900,901,902

Nové Město na Moravě

 

 

Dne 1.10.2010

 

 

Věc: Stížnost

 

 

            Dne 16.9.2010 proběhlo Shromáždění SVJ, na kterém byla odsouhlasena oprava 24 ks balkonových lodžií včetně financování. Bylo odsouhlaseno, že rekonstrukci provede firma SLUTECH – technické služby s.r.o., Rantířov a to za velmi výhodných podmínek.

 

            Řešení rekonstrukce balkonových lodžií, které předložil výbor SVJ bylo přijato, nikdo nebyl proti. Souhlasila i paní Potůčková – vlastník bytové jednotky. Jaká je však skutečnost u paní Potůčkové? Bez ohledu na toto závazné rozhodnutí Shromáždění vlastníků začala s rekonstrukcí sama.

 

             Na základě výše uvedeného vznášíme k Výboru SVJ stížnost pro počínání paní Potůčkové a uvádíme pro podanou stížnost následující fakta:

 

-          Rozhodnutí Shromáždění vlastníků je právoplatné a závazné pro všechny vlastníky bytových jednotek. Tedy i pro paní Potůčkovou.

-          Dle § 4 odst.2 písm. C Zákona o vlastnictví bytů je ve společném vlastnictví i obvodové zdivo. Toto je uvedeno v Prohlášení vlastníka při prodeji bytových jednotek našeho domu ze dne 19.5.2008. Obvodové zdivo je i na jednotlivých balkonových lodžiích. Týká se i balkonu, který užívá paní Potůčková.

-          Vlastníci bytových jednotek si nemohou dělat v domě cokoli tak, že zasáhnou do společných částí domu, měnit jeho vzhled atp.

-          Paní Potůčková vůbec neuznala za vhodné projednat svou činnost s Výborem SVJ.

 

Podotýkáme, že rozhodnutí Shromáždění vlastníků o financování rekonstrukce balkonových lodžií v rozdělení 30% vlastník bytové jednotky a 70% z fondu oprav je závazné pro každého z nás, tedy i pro paní Potůčkovou. Potažmo § 15, odst.1 Zákona o vlastnictví bytů.

 

Jak již bylo řečeno, rekonstrukci provede firmy SLUTECH (Zpracování projektové dokumentace, zajištění stavebního povolení, vybourání stávající dlažby, odstranění zábradlí, montáž nového zábradlí, vyrovnání a pokládka nové dlažby). Záruka je stanovena na 60 měsíců. Firma garantuje při dodržení navrhovaných platebních podmínek poskytnutí slevy.

Tento fakt zdůrazňujeme proto, že jestliže dojde k finanční újmě v nákladech na provední prací z důvodu opravy balkonové lodžie u bytové jednotky, kterou provádí paní Potůčková, budeme požadovat finanční vyrovnání právě od paní Potůčkové.

 

Žádáme výbor, aby se naší stížností, dle možností, neprodleně zabýval.

 

Rovněž jsme toho názoru, že členka naší revizní komise, která nerespektuje rozhodnutí Shromáždění vlastníků a porušuje ho, v revizní komisi nemá co dělat. Vyzýváme paní Potůčkovou, aby z této funkce odešla.

 

  

Ladislav Apolín, Jaroslav Dlabač, Milan Jančík, manž. Krškovi,  

Dagmar Nechvátalová

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář