Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

15.02.2010

Vážení  majitelé,

na základě jednání naší 3.členské schůze ze dne 6.dubna 2009, kde p. Mertlíková vznesla připomínku ohledně havarijního stavu balkonových lodžií, kterých máme v našem domě celkem 24 kusů.  Kovové zábradlí je zkorodované, skleněné výplně popraskané a hrozí jejich uvolnění a následný úraz!!!

          Výbor SVJ nechal zpracovat několik cenových nabídek od firem, které se tímto problémem profesionálně zabývají.  Tyto cenové nabídky jsou k dispozici u jednotlivých členů výboru ve vchodech.

          Než tuto záležitost, dáme k projednání do ČS, je třeba si pečlivě rozmyslet, jakým způsobem celou akci provedeme anebo neprovedeme. Jsme každý majitelem a o svůj majetek se musíme postarat.

Cenová nabídka byla zpracována na základě naší poptávky na tyto opravy:

-         nová hydroizolace a dlažba

-         výroba nového zábradlí (FE, ALU)

-         demontáž a montáž zábradlí

Některé firmy se specializují jen na výrobu železných nebo hliníkových konstrukcí. Jiné firmy tuto akci jsou schopné dodavatelsky zvládnout celou!!!

          Na nás majitelích je, abychom se rozhodli správně, na základě široké diskuse. Je nutné počítat, že tato akce nás bude stát cca 8-900.000,-Kč /24 ks balkonů, tj. cca 35-40.000,-Kč/balkon. Musíme si říci, zda tuto akci dělat, resp. nedělat. Dále zda si každý z majitelů opravu uhradí sám, protože všichni v domě (15 majitelů) balkon nemají. Balkon je součást fasády, tedy tzv. společných prostor, je tedy možné akci hradit z našeho FONDU OPRAV a INVESTIC, ať z celé částky, resp. jen její část, ovšem za cenu zvýšení částky do fondu oprav. Je však třeba také vzít do úvahy, že musíme uhradit půjčku za schodišťová okna a vstupní dveře. Dále je nutné počítat s rekonstrukcí výtahů. Musíme mít také nezbytnou rezervu na nepředvídané náklady.

Věříme, že se nakonec rozhodneme správně,   výbor SVJ Křenkova 900-2

 

 

24.02.2010

V  pondělí 22.02.2010 se uskutečnila informativní schůzka ohledně rekonstrukce balkonových lodžií v našem domě. Všichni se mohli předběžně seznámit s cenovými nabídkami tak, aby měli základní informace. Zúčastnilo se celkem 15 majitelů a proběhla velmi plodná diskuse, všichni zúčastnění se prakticky shodli, že tuto opravu je nutno provést a převládala shoda ohledně financování celé akce.

 

Přítomní:

900 – p.Minčev, Dlabač, Čuhel,

901 – p. Jančík, Kršek, Komínková, Nechvátalová, Wolker, Liška, Valentová, Apolín, Krejčí, Potůčková

902 – Tacej, Štrofová, Skařupovi

 

Balk. lodžie jsou dle Vyhlášky MMR součástí fasády domu, je tedy možné jejich opravu financovat z tvořeného Fondu oprav. Majitelé, kteří nevlastní balkon, se na schůzce vyjádřili o finanční spoluúčasti, jak jednotlivých majitelů balkonů, tak částečné úhrady nákladů z Fondu oprav v určitém poměru.

Výbor SVJ děkuje všem za náměty, názory a tento bod bude určitě předmětem jednání následující ČS.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář