Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis výboru č.6 / 2019

11. 6. 2019

Přítomní: Ing. Dlabač, MBA, p. Wolker, RNDr. Mištarka.

 

       Program: jediný bod programu bylo sestavení odpovědi shromáždění SVJ Křenkova 900, 901, 902 na stížnost vlastníka, kterou předala paní Krčilova přítomným na VČS, konané dne 29.5.2019. Odpovědi jsou koncipovány podle dotazů, které stěžovatel uvádí.

 

- odst 1. Výbor si není vědomý, o jaký dotaz se jedná. Výbor neobdržel konkrétní písemní dotaz. Předmětná odpověď je zde: Vážená paní Krčilová,

v návaznosti na obsah Vašeho dopisu, který jste osobně předala na VČS dne 30.05.2018 týkající se Vaší interpelace v diskusi na minulé výroční členské schůzi, která se konala 21.06.2017, kde jste v diskusi měla hned několik dotazů. Z tohoto důvodu nejsme schopni Vám odpovědět. Pokud budete příště podávat písemný dotaz je nutné uvést plné znění Vaší připomínky.

Dále ve Vašem dopisu citujete nějaký zákon, který však vůbec nedefinujete číslem zákona, paragrafem, případně vyhláškou. Rádi bychom Vám vyhověli, ale zase nejsme schopni reagovat na konkrétní znění, když neznáme žádné další podrobnosti.

 

Za vedení SVJ Křenkova 900-2

Roman Wolker - předseda

RNDr. Juraj Mištarka - místopředseda

Ing. Jaroslav Dlabač, MBA – člen výboru

 

- odst 2. Paní Krčilová uvádí rok 2016, co je v rozporu se skutečností. Dokládá to zápis ze 13-té schůze shromáždění, které se konalo 3.6.2015 za přítomnosti 72,3 % hlasů. Shromáždění se konalo za přítomnosti notářky JUDr. Kantorové. Shromáždění schválilo konečnou verzi změn stanov podle zák. 89/2012 Sb. 100% přítomných.

V této souvislosti citace paragrafu § 1209 (1) Je-li pro to důležitý důvod, může přehlasovaný vlastník jednotky nebo i společenství vlastníků, pokud je vlastníkem jednotky, navrhnout soudu, aby o záležitosti rozhodl; v rámci toho může též navrhnout, aby soud dočasně zakázal jednat podle napadeného rozhodnutí. Není-li návrh podán do tří měsíců ode dne, kdy se vlastník jednotky o rozhodnutí dozvěděl nebo dozvědět mohl, jeho právo zaniká. (2) Je-li pro to důležitý důvod, může každý vlastník jednotky navrhnout soudu, aby rozhodl o záležitosti, která byla shromáždění řádně předložena k rozhodnutí, ale o které nebylo rozhodnuto pro nezpůsobilost shromáždění usnášet se.

 

Notářský zápis z této schůze byl zaslaný na Krajský soud v Brně. Zápis nebyl nijak rozporovaný a byl zapsán do veřejného registru. Shromáždění na VČS 3.6.2015 rozhodlo, že SVJ Křenkova 900, 901, 902 bude pokračovat bez kontrolní komise i revizora. Každý vlastník SVJ má možnost po dohodě nahlížet do účetnictví.

 

- odst 3. Od roku 2008, kdy bylo SVJ Křenkova 900, 901, 902 založeno, žádný člen nerozporoval zápis ze shromáždění vlastníků. Shromáždění i výbor vždy postupoval v souladu s příslušným zákonem.

 

- odst 4. Otázku dodávky tepla detailně ve svých referátech diskutoval ing. Dlabač vícekrát, naposledy dne 29.5.2019.

 

- odst 5. Dotaz ohledně účetních sestav, resp. jejích údajných závažných nedostatků. Firma Investservis požaduje konkretizovat závažné nedostatky. Je s podivem, že pani Krčilová při hlasování o zprávě o hospodaření SVJ, která vychází s účetních podkladů Investservisu v letech 2015 – 2018 nikdy nehlasovala proti.

 

- odst 6. Pokud by shromáždění SVJ nevykazovalo ve svých výročních zprávách řádné rozpočty, nebyl by Společenství poskytnut Českou spořitelnou a.s. finanční úvěr ve výšce 5,5 mil. Kč. Tento byl vyčerpán v plné výši a od roku 2018 jej měsíčně řádně splácíme.

 

- odst 7. Na VČS v roce 2018 byla schvalována rekapitulace prací spojených se zateplením domu. Zpráva byla odsouhlasena bez připomínek, pro hlasovalo 100%. Stěžovatelce bylo několikrát vysvětleno na shromážděních, že SVJ žádný majetek nevlastní. Zhodnocení investic provedl ve své analýze ing. Dlabač na VČS 30.5.2018 i na VČS 29.5.2019. Dokladem úspěšnosti postupu při zateplení je Průkaz energetické náročnosti budovy, který řadí dům do třídy úsporný.

 

- odst 8. Projekt zateplení byl řádně odsouhlasen. Žádost o finanční úvěr od České spořitelny byl po zapracovaní připomínek odsouhlasen 100% přítomných na ČS. Důkazem správnosti postupu výboru SVJ, který má mandát od shromáždění, je přidělení finančního úvěru. Konstatování pani Krčilové, že dochází k hlasování po ukončení shromáždění je technicky nemožné.

 

-odst 9. Shromáždění na VČS 3.6.2015 rozhodlo, že SVJ Křenkova 900, 901, 902 bude pokračovat bez kontrolní komise i revizora. To i navzdory tomu, že výbor navrhoval alespoň volbu revizora. Shromáždění rozhodlo, že revizor nebyl volený. Na tomto shromáždění byla paní Krčilová dle zápisu přítomna.

 

Závěrem je důležité si ujasnit, že nejvyšším orgánem Společenství vlastníků BJ je shromáždění. Toto je reprezentováno všemi vlastníky. Co patří do působnosti shromáždění je obsaženo v platných stanovách. Statutární orgán je tříčlenný výbor, který zvolilo shromáždění. Výbor plní usnesení shromáždění vlastníků.

Na posledním shromáždění 29.5.2019 byla činnost výboru kladně hodnocena a výsledky byly odměněny potleskem přítomných.

 

V Novém Městě na Moravě 7.6.2019

 

Zapsal: RNDr. Juraj Mištarka

 

Za vedení Roman Wolker – předseda SVJ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář