Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva revizní komise

15. 6. 2010

Revizní komise provedla kontrolu zápisu páté schůze shromáždění SVJ bytového domu č.p. 900, 901, 902 v Novém Městě na Moravě, které se konalo dne 10.06.2010.

 

Komise shledala, že výsledky hlasování uvedené v bodech VI. (schválení oprav balkónových lodžií a jejich financování) a VIII. (volba člena výboru) jsou v rozporu se stanovami.

 

Odůvodnění

 Stanovy čl . 7 bod 14: … Jde-li o stavební úpravy spočívající v modernizaci, rekonstrukci a opravách společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, postačuje souhlas nejméně tříčtvrtinové většiny všech členů společenství.

Stanovy čl. 7 bod 15: Ke zvolení členů výboru nebo pověřeného vlastníka je zapotřebí nadpoloviční většiny všech členů společenství.

Ve zmíněném VI. a VIII. bodě zápisu schůze shromáždění však byly výsledky hlasování počítány z přítomných členů společenství, nikoliv ze všech členů společenství.

 

Návrhy na opatření

1)      Kontrolní komise navrhuje výboru svolat shromáždění, které bude mít na programu mj. tyto body:

a.       Samostatné hlasování o rozhodnutí, zda a jaký způsobem provést opravu balkónových lodžií.

b.      Samostatné hlasování o způsobu financování a spoluúčasti navrhovaných oprav balkónových lodžií.

c.       Volba člena výboru SVJ.

2)      Kontrolní komise doporučuje výboru seznámit členy společenství s vážností situace a důležitostí jejich účasti na shromáždění, případně předání plné moci k jednání o uvedených bodech jinému členu společenství.

 

Tuto zprávu podává revizní komise výboru na základě čl. 10 bodu 3. písm. d) stanov SVJ

 

Za kontrolní výbor

        Ing. Iveta Potůčková-Zavřilová

        Ing. Bohdan Čuhel