Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výměna stoupaček kuchyní

25. 3. 2021

Na upozornění vlastníků BJ v domě 902 byl výbor SVJ upozorněn na nefunkční stoupačky v tomto domě. S tímto problémem se v nedávné minulosti potýkal také dům 901. Po návštěvě odborné firmy, chceme Společenství navrhnout výměnu pozinkovaných stoupaček v celém objektu na chodbách za potrubí plastové. Závada spočívá ve velké časové prodlevě než začne téci TUV. Jedná se o více než 30 vteřin a BJ musí odpustit velké množství TUV, při ceně cca 300,- Kč/m3 je to již neúnosné!

 

1) Cirkulace na 902 je neprůchodná v kuchyních (jedná se o stoupací potrubí na chodbě). Po návštěvě firmy Nečas jsme se dohodli, že připraví cenovou nabídku na výměnu stoupaček v pozinku za plastové potrubí. 

2) V 901 je prakticky stejný problém jako 902, který byl vyřešen již dříve před lety, pouze nouzovým zásahem, který obě stoupačky udržuje v provozu. Zde je cirkulace již vyřazena a napojena a z okruhována na TUV tak, aby to bylo funkční. Nicméně, je to časovaná bomba. 

3) Relativně nejlepší situace je v domě 900, zde se zatím vše jeví, jako funkční. Ale jen do určité doby, jelikož bylo pozinkové potrubí měněno v roce 1991, tj. 30 let!

 

V přízemí máme vše vyměněno vč. kulových ventilů, bude se tedy jednat pouze o potrubí. 

V této velmi těžké době si Vás dovolujeme oslovit tímto způsobem, a jsme ve výboru připraveni zodpovědět Vaše dotazy.

Všem sousedům přejeme pevné zdraví.

 

Roman Wolker - předseda SVJ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář