Jdi na obsah Jdi na menu
 


Statické posouzení bytového domu Křenkova 900-2

12. 9. 2010

Na základě doporučení 5. členské schůze SVJ z června 2010, byla zadána a vypracována zpráva o statickém posouzení bytového domu. Tuto zprávu vypracovala Statická kancelář ING.HONOMICHL, Mučednická 17, 61600 Brno.

Vedení SVJ při osobní návštěvě Ing. Honomichla v našem domě, předala stavební část původní projektové dokumentace, která byla spojena s prohlídkou objektu.

NÁLEZ :  A) Výrazně patrná prasklina v dilatační spáře mezi domy 900 a 901.  B) V 1.nadzemním podlaží 900 a 902 je v technických prostorách místy prosedlá podlaha. V důsledku sednutí podlahy došlo k odtržení příček od konstrukce strohu. C) Výrazná prasklina ve stropní konstrukci nad 5.nadzemním podlažím ve schodišťových prostorách 901 vedle desky strojovny výtahu.

DOPORUČENÍ: Provést prohlídku stávající vodorovné kanalizace pod objektem, nejlépe pomocí kamerového průzkumu. V případě, že průzkum odhalí poškozenou kanalizaci neprodleně opravit. Při zimní údržbě okolo objektu odklízet sníh směrem od budovy, aby nedocházelo k vsakování vody pod objekt. Prasklina stropní konstrukce nad 5.nadzemním podlažím je konstrukčního charakteru a nelze ji bez zásahu do stropní konstrukce odstranit. Vzhledem ke stabilizaci, praklina neohrožuje statiku objektu. Zednicky zapravit, prasklinu překrýt lištou.

Celá zpráva je k dispozici u vedení SVJ

                              

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář